Het pasfoto formaat
De standaard maat voor een pasfoto in Nederland in 35 x 45 mm (b x h). In het buitenland worden soms andere afmetingen gebruikt. Naast de afmeting van de foto zelf is het ook van belang dat de afbeelding van uw hoofd op de pasfoto van het juiste formaat is. Hieronder wordt verstaan dat de breedte van ooraanzet tot oorzaanzet een minimum van 16 en een maximum van 20 millimeters mag bedragen. Het is om deze reden dat u de fotograaf na het printen van de foto’s met een kleine matrix vaak nog even de foto’s ziet nameten. Het hoofd dient daarnaast volledig zichtbaar te zijn en in het midden van de foto gepositioneerd te zijn.
Hiernaast zijn er nog vele andere criteria, de lijst is letterlijk enkele kantjes lang, een volledig overzicht vindt u hier. Er zijn ook een boel technische criteria waaraan de pasfoto’s dienen te voldoen. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent vertellen onze fotografen u er graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Get Widget